MADRID

Lunes:

Las musas recidense

IMG_0591

IMG_0551

 

 

Reina Sofia

Laat in de middag hebben wij het museum Reina Sofia bezocht. Een prachtig museum voor moderne kunst. Waar bij de ingang een groot kunstwerk van Roy Liechtenstein stond. Op dat moment was er een tentoonstelling te bezichtigen van Dalí. Veel bekende kunstwerken werden er op dat moment tentoongesteld. Als ik een kunstwerk moet kiezen dat goed bij de Fontys ACI past, zou ik kiezen voor het grote beeld van Roy Liechtenstein dat bij de ingang stond. In plaats van de R en G die onder andere op de Fontys campus staan, het grote indrukwekkende kunstwerk van Roy Liechtenstein te exposeren.

IMG_0574

IMG_0483

 

 

Martes: El Prado

El Prado is een prachtig klassiek museum waar kunst van de 15e tot 20e eeuw te bezichtigen is. Er waren drie schilderen waar ik erg van onder de indruk was.

1.  Het schilderij van Goya waarop een kannibaal is afgebeeld. Een heel bekend schilderij en ik was zeer onder de indruk dat ik dit bekende schilderij daar kon zien.  Goya staat bekend om het fantastische en bizarre. Hier portretteert hij Cronus/Saturnus met wilde ogen, kauwend op een van zijn kinderen. Het gezicht toont Cronus’s angstige blik. Het beeld, van een goede balans in termen van licht en schaduw, geen aanleiding geven tot de verbeelding: uitpuilende ogen, bloed, vernietiging en volslagen wreedheid.

goya2. La muerte de Seneca. Geschilderd door Domínguez Sánchez. Een prachtig schilderij wat je gewoon in real life moet zien. De manier waarop het geschilderd is, is zo vooruitstrevend voor in die tijd. Qua lichtinval, contrast, plasticiteit en kleurgebruik en heel indrukwekkend om te zien.

muertedesenecamanueldom

Het derde schilderij wat indruk op mij maakte was het schilderij ”Garden of Earthly Delights.” Het is op een soort ”gekke”, ”ziekelijke” manier geschilderd, maar toch weer vrolijk, terwijl het thema niet perse vrolijk is.

Madrid-Museo del Prado_Garden of Earthly Delights

foto

Parque del Retiro:

IMG_0488

IMG_0548

IMG_0575

 

 

Plaza Matadero

IMG_0577 IMG_0578 IMG_0579 IMG_0580 IMG_0582 IMG_0584 IMG_0585

Miércoles

CentroCentro:

De visie&missie van CentroCentro is naar mijn mening: een creatief centrum zijn, voor kunstenaars, fotografie en design. Het moet het letterlijk een cultureel centrum worden. Die ruimte geeft voor exposities, maar tegelijkertijd ook inspiratie kan opdoen.

IMG_0587

IMG_0588

IMG_0589

IMG_0590

Jueves

Ik vond Madrid een SUPER ervaring. Ik heb Spaans gepraat, leuke barretjes bezocht, mijn ogen uitgekeken bij el Prado en Reina Sofia. Heerlijk ontspannen in het Retiro park en genoten van het weer en het eten. Je voelt het ”internationale” van Madrid overal in de stad, allerlei verschillende nationaliteiten komen daar samen om te studeren, te feesten, werken en te reizen, geweldig! Het hostel was fijn, dicht bij het centrum en leuk personeel. Je word overal bij betrokken in Madrid. Ook Dhanu was een top begeleidster, ze heeft iedereen in een korte tijd Madrid laten voelen. Ondanks de vier dagen die ik daar maar was, heb ik zo’n ontzettende zin om in het buitenland te gaan studeren of te gaan reizen nu!

Plaats een reactie