Doc: Life @ Lowlands

Dit jaar ga ik voor het eerst naar Lowlands. Afgelopen jaar is er voor het eerst een documentaire gemaakt over Lowlands en het weekend voor Lowlands uitgezonden. In de documentaire worden drie jonge meiden gevolgd tijdens hun eerste Lowlandsbezoek die een weg proberen te zoeken tussen alle mensen, optredens, stages en camping. Ik sta nu in dezelfde positie als die drie meiden. De essentie van de documentaire is vooral dat Lowlands geen onderscheid maakt in publiek. Er lopen zoveel verschillende mensen rond op het festival. Ik besloot tussen de bandjes en het feesten door om een zelfde analyse te maken als de documentaire en opzoek te gaan naar de echte lowlandsganger. Ik heb drie groepen kunnen onderscheiden.

 

De HIPSTER

Met de hipster bedoel ik de mensen die er altijd over fashionable uitzien op een festival. Ze denken elke dag na over wat ze aandoen en proberen elkaar te overtreffen met elkaars outfits. Ook zie je dit soort festivalganger ook met stylingtangen en een föhn rondlopen bij de douches. Ze worden vooral gespot in de avond in de grote alpha tent waar ze de nacht doorhalen.

hipstermoodboard

 

De oude veteranen

De oude festivalganger, op alles voorbereid. Over alles wat ze meenemen is nagedacht en heeft een speciale functie. Ze zijn samen met een grote groep en hebben altijd een vaste plek op de camping daar zorgen ze wel voor.

oudefestivalganger

 

De jonge gansjes

De meisjes die voor de eerste keer naar een  festival gaan en overrompeld worden door wat ze allemaal zien. Ze nemen teveel spullen mee die onnodig zijn en kleden zich niet goed voor een festival. Wel vinden ze het ontzettend leuk en leren ze al veel wat ze wel en niet moeten de voor het volgende jaar.

jonge festival gangers

Plaats een reactie