VOO Conceptstore Berlin

foto(12)

In september ga ik stage lopen bij FEE Conceptstore. Een winkel waar lifestyle, design en mode samen wordt gebracht met trends en concepting. In Augustus gaat FEE uitbreiden naar een groter pand en gaat de mogelijkheid geven om rustig koffie te drinken in hun restaurant, boeken te lezen en kunst te gaan exposeren van jonge ontwerpers. Toen ik een aantal weken geleden in Berlijn was ben ik een Conceptstore binnen gelopen waar ik veel inspiratie heb opgedaan voor mijn stage.

foto(6)

foto(11)

VOO Store in Berlijn is een Conceptstore in de Oranienstrasse in Kreuzberg. Ik had van te voren al van de winkel gehoord en volgde al het blog wat de eigenaresse bijhoudt. Daarom wilde ik de winkel zeker bezoeken toen ik wist dat ik naar Berlijn ging. De winkel ligt goed verstopt. Maar niet onvindbaar. Zodra je de binnenplaats op de Oranienstrasse binnenloopt kijk je tegen een oud en rauw pand aan.  Binnen ziet het er strak uit, de rauwe buitenkant is ook doorgevoerd aan de binnenkant van het pand. Mijn eerste gedachte die door mijn hoofd ging was: dit is precies wat FEE ook gaat doen. De zaak heeft een eigen koffiehoek, een gedeelte met goede boeken en ruimte om te lezen, een hal met exposities en natuurlijk kleding.

foto(13)

foto(14)

De Conceptstore is opgezet door een meisje van nu 24 jaar oud. Ze staat ook elke dag in de winkel te werken. Ik heb met haar gepraat over FEE en of ze nog tips voor mij had. Ze vertelde vooral om veel blogs en trends in de gaten te houden en als bedrijf dicht bij je eigen stijl te blijven. Het moet niet gemaakt zijn. Ze vond het ontzettend leuk dat ik haar blog al een tijdje volgde en daarom haar zaak was komen bezoeken. Ze gaf me uiteindelijk een boekje mee: Berlin Inspires. Een boekje met trends op gebied van lifestyle met betrekking tot Berlijn. Ontzettend tof boekje wat ik zeker ga gebruiken tijdens mijn stage.

voo

voo3

voo4

Plaats een reactie