Backstage bij Solar 2013

Mijn vader is een gitarist/bassist. Hij begeleidt tegenwoordig beginnende bandjes met het schrijven en maken van muziek. Zo hebben dit jaar twee bands die mijn vader begeleidt de Solar I love Limburg wedstrijd gewonnen en hebben een plekje op het podium op Solar weten te bemachtigen. New life en Red Black Skinny Jeans. Op de zondag heb ik de kans gekregen om samen met mijn vader Red Black Skinny Jeans te gaan begeleiden op Solar. De onderzoeksvraag die ik mijzelf gesteld heb is: Hoe gaat het eraan toe backstage op Solar festival?

facebook

De band werd op 1 uur verwacht. De band kreeg van te voren en speciale plaat en sticker waarmee we de artiesteningang in mochten rijden. Eenmaal aangekomen werden alle spullen gelost, backstage bandjes gegeven en zijn we per golfkarretje naar het podium vervoerd.

facebook1

Backstage mocht ik helaas geen foto’s maken of filmen. Iedereen heeft backstage een eigen taak en iedereen weet wat hij/zij moet doen. Zo is er een vast iemand van de catering die alles regelt en jou het eten en drinken geeft.  De ander regelt het geluid, de ”infrastructuur” op het festival, toegang etc. Het is overal goed doorgevoerd en gecontroleerd. Iedereen kent zijn plaats.

backstage

De band moest om half drie optreden. Van 1 tot half 3 hebben we de instrumenten opgezet en heb ik roadie mogen spelen. Zo was de drummer geloof het of niet zijn drumstokken vergeten en hebben we nog ergens drumstokken vandaan moeten gaan halen. Er is dus altijd wel wat te beleven of een voorval wat je op het laatste moment moest gaan oplossen.

De band heeft zo’n 30 minuten opgetreden. De bandleden zijn allemaal 14 tot 16 jaar. Ontzettend tof om te zien hoe ze zich toch proffesioneel hebben gedragen en voorbereid waren.  Na het optreden kregen we ook nog de mogelijkheid om even te gaan backstage kijken bij de mainstage en heeft de band nog even kunnen praten met The Opposites die daar zaten te wachten voor ze het podium op mochten.

Het was een supertoffe ervaring en ik ben blij dat ik mee mocht gaan. Ik heb van dichtbij kunnen zien hoe het er backstage er aantoe gaat en wat voor zaken erbij komen kijken.

rbsj

Plaats een reactie